آتنا، زن جوان و زیبایی که زره پوشیده و نیزه در دست دارد و اغلب همراه یک جغد کوچک است.
سمبل آتنا: جغد، به نشانهٔ عقل و خرد؛ سپری کوچک که تصویری از سر مدوساروی آن است.
قدرتهای آتنا: منطق، هوش، مدافعی قدرتمند و برنامه ریز درجه اول در جنگها، اما همینطور صلح جویی قدرتمند و همتای زئوس از نظر عقل و هوش. او به عنوان الههای خردمند، ایزدبانوی شعر و موسیقی و ادبیات نیز محسوب میگردد، اما ارتباط او با حکمت و فلسفه بیش از شعر و موسیقی میباشد زیرا او ایزد بانوی عقل و خرد است. آتنا ایزدبانوی صلح نیز به شمار میآید. این الهه المپی فرمانروای جنگ و توفان نیز بود. او اندام و قامتی افراخته و ظاهری آرام دارد و متانت وقار وی بیش از زیبایی او به چشم میآید.
از ویژگیهای ظاهری او میتوان به نیزه، سپر، کلاهخود و زرهای درخشان اشاره کرد. روی سینهاش ایجس میپوشید که سینهبندی از جنس پوست بز با منگولههایی آویزان به آن است. سپر او گرد بود و بر طبق گفته بعضی منابع تصویر سر گورگون بر روی آن نقش بسته بود (البته در منابعی ذکر شده که خود سر گورگون که پرسئوس به آتنا تقدیم کرده بود بر روی سپر نصب شده بود، خاصیت سپر این بود که هرکس به آن مینگریست تبدیل به سنگ میشد) آتنا با پرومتئوس دوستی داشت و در اهدای آتش به انسان و همچنین در کار ساختن و پرداختن انسان با او همکاری نمود.
قهرمانهای مورد علاقهٔ او اودیسئوس و پرسئوس بودند.
حقیقتی دربارهٔ آتنا: یکی از القاب او «چشم خاکستری» (Grey-eyed) است. آتنا به یونانیان درخت زیتون را بخشیده. برگهای زیرین درختان زیتون خاکستری رنگ هستند.
جغد مینروا نزد رومیان نماد الهه خرد و حکمت است که معادل آن در فرهنگ یونانی آتنا است.
در فلسفه اولین بار فریدریش هگل فیلسوف را به جغد مینروا تشبیه کرد. تشبیه فیلسوف به جغد ازآنروست که این پرنده کار خود را هنگامی آغاز میکند که روز رو به پایان است و تاریکی غروب بتدریج فضا را تیره میکند. فلسفه نیز هنگامی سربرمیآورد که شکلی از زندگی دوران شکلگیری خود را گذراندهاست و آرامآرام گردوغبار خاکستری زمان برروی آن مینشیند. فلسفه در این هنگام کهنسالی وضع موجود را با رنگ خاکستری خود به تصویر میکشد و امر واقع را در قلمرو فکر بازسازی میکند.